319

Nedžad Okčič: Prvi vtisi po koncu sezone

Čas objave : 09.06.16

Nazaj na novice
Vodjo mladinskega pogona in trenerja kadetske ekipe Nedžada Okčiča, ki se je našem klubu priključil v drugi polovici sezone, smo vprašali za prve odtise v klubu in pogled v naslednjo sezono.
 
DSC05312aaa-min1) Kakšni so vaši prvi vtisi po nekaj mesecih v klubu? Kje so možne izboljšave?
 
Kot prvo lahko povem, da sem prišel iz prvoligaškega kluba kjer je vse na višjem nivoju in da so prvi vtisi neprimerljivi na vseh področjih tako, da je to le pozitivno za Izolo, saj je veliko rezerv za napredovanje v vseh pogledih. Pogojeni smo vsekakor s finančnimi sredstvi, ki so pogoj za boljše delovanje kluba.
Izboljšave so predvsem možne na infrastrukturi ter na pogojih dela, ki so potrebni za nemoteno in kakovostno delo z mladimi. Tu predvsem mislim na razsvetljavo na glavnem igrišču, ter zelo slabo stanje umetne trave na obeh pomožnih objektih.
Največ pa lahko naredimo sami trenerji z več kakovostnejšega dela kjer bom vsakodnevno nadziral in zahteval večjo odgovornost ter doslednost pri trenažnem procesu.
 

2) Če potegnemo črto po sezoni, ki je za nami, kako ocenjujete nastope mlajših kategorijl?
 

Če potegnem črto po pravkar končani sezoni smo generalno lahko le delno zadovoljni. Lahko rečem, da so mladinci bili tisti ki so bili naš "paradni konj" v klubu. Ti so s svojimi odličnimi rezultati zadržali status igranja tudi drugo leto v dosti močnejši drugoligaški konkurenci saj se liga drastično zniža iz 14 na 10 klubov.
Ekipa kadetov letos ni pokazal tistega ta pravega karakterja, ki je potreben za doseganje boljših rezultatov.
Tukaj predvsem mislim na resnost, doslednost in odgovornost na treningih in tekmah. Samo z delom bi tudi rezultati in njihov razvoj bil dosti bolj viden kot do sedaj.


Starejši dečki so skozi celotno sezono imeli nekoliko okrnjen kader igralcev kar se jim je vsekakor poznalo tudi na tekmah. Šele v drugem delu s priklučitvijo nekaterih mlajših igralcev so bili enakovredni in konkurenčni ostalim ekipam v ligi ter z nekaj zelo dobrimi predstavami pokazali da so tudi oni v tem letu napredovali.
Ekipa mlajših dečkov se je skoraj do konca prvenstva borila za prvaka v svoji starostni skupini in lahko rečem, da gre za zelo dobro generacijo fantov, ki jo je potrebno skrbno in načrtno pripraviti za igranje na najvišjem nivoju.
Prav tako lahko trdim za generacijo U-11, ki so v samem prvenstvu in na turnirjih pokazali, da se lahko primerjajo z najboljšimi v naši regiji.
Pri najmlajši selekciji v klubu je vidno da otroci radi trenirajo in ni nobenega osipa kar je zadostni razlog za lepo prihodnost v klubu.

 
3) Kakšen je vaš pogled na trenutno člansko moštvo?
 
Moj pogled na člansko ekipo vsekakor ni zadovoljiv saj njihovi rezultati verjetno niso bili uresničeni, kot so si zadali na začetku prvenstva. Težko, komentiram njihove težave saj sem veliko vpet v mladinski pogon in ne poznam ozadje vseh njihovih dogodkov.

4) Kakšni so načrti za naslednjo sezono? Ali se lahko v enem prestopnem roku mlajše selekcije bistveno okrepijo in ciljajo na boljše rezultate?

Cilji za naslednjo sezono so vsekakor višji saj nas čaka ogromno dela predvsem v selekciji U-15, ki bo že v letošnji sezoni poskusila prit do kvalifikacij za uvrstitev v prvo ligo. Pri obeh selekcijah U-17 in U-19 pa bo prihajajoča sezona precej težja saj se je število nastopajočih ekip drastično zmanjšalo iz 14 na 10 klubov, kar posledično privede do kakovostnejšega ranga tekmovanja.
Pri vseh treh selekcijah bomo poizkušali pripeljati tudi nekatere druge igralce, ki bodo konkurenčni za igranje v našem klubu.
Prioriteta pa nam mora biti vseeno več dobrega in načrtnega dela z igralci ter boljši odziv samih igralcev v trenažnem procesu.

5) Ali vidite možne okrepitve članske ekipe v naslednji sezoni tudi v mlajših kategorijah ali bo potrebno iskati izboljšave drugje?

Tudi v članski ekipi lahko rečem, da so možne dosti večje okrepitve saj je na tržišču ponovno veliko igralcev, ki končujejo mladinski staž. Tu predvsem mislim na Koper. Veseli pa tudi dejstvo, da je v našem klubu 4 do 5 igralcev, ki so končali igrnje v mladinski ekipi in se lahko po svojem znanju in sposobnostih priključijo v članski pogon.

 
6) Menite, da je člansko moštvo gonilna sila kluba in vzor za mlajše selekcije ali se da klub bazirati samo na mlajših kategorijah?
 
Članska ekipa je vsekakor gonilna sila kluba, višji kot je rang tekmovanja večji je magnet za mlajše kategorije, tukaj ni nobenega dvoma. Vse je ponovno pogojeno s financami, lahko pa povem in si želim, da bi mestna občina Izola nekaj več naredila na tem področju in se vključila v projekt za dvig nogometa v Izoli.
 
7) Kje vidite Izolo v naslednji sezoni, tako člansko moštvo kot ostale kategorije?
 
Člansko ekipo Izole v naslednji sezoni vidim veliko boljšo kakor letos saj se v klubu že sedaj trudijo pri selekcioniranju ekipe, ki bi se borila za zgornji del lestvice. Kar se tiče mlajših selekcij pa bomo skušali rezultate ponoviti (mladinci) in celo izboljšati.

 

8) Kje vidite klub kot celoto čez 3 leta?

Klub kot celoto čez 3-4 leta s podporo mestne občine vidim v vseh selekcijah skupaj s člansko ekipo v najvišjem rangu tekmovanja.